Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Mail  dan naar NSDMH@gouda.nl of maak gebruik van het contactformulier op deze website.

Wat is het verschil tussen NSDMH en RWO?

Het Netwerk Sociaal Domein Midden-Holland (NSDMH) is het netwerk dat bestaat uit de gemeenten in de regio Midden-Holland en alle zorgaanbieders met wie een overeenkomst gesloten is voor Jeugdhulp en Wmo, inclusief Beschermd Wonen. De afdeling Regionale Werkorganisatie Sociaal Domein (RWO) is de afdeling van de gemeenten Gouda die namens de gemeenten de inkoop en het contractmanagement uitvoert.

Hoe kom ik in contact met RWO?

U kunt het contactformulier op deze website invullen of een e-mail sturen naar NSDMH@gouda.nl. Gecontracteerde zorgaanbieders kunnen ook contact opnemen met hun contractmanager.

Hoe kan ik als nieuwe zorgaanbieder een contract sluiten?

De regio Midden-Holland is bezig met een nieuwe inkoop voor 2025 en verder. De inschrijftermijn voor de inkooptrajecten Wmo en Jeugdhulp is per 12 september 13.00 uur gesloten.

Indien u toch graag in contact komt over contractering voor Jeugdhulp of Wmo kunt u een e-mail te sturen naar nsdmh@gouda.nl. Zie ook de pagina voor nieuwe zorgaanbieders: www.nsdmh.nl/aanmelding.

Welke tarieven worden gebruikt?

De dienstenomschrijvingen, productcodes en tarieven staan in de bijlage 2B van de Deelovereenkomst. Informatie hierover is ook te vinden op de pagina Contracten 2014 – 2024.

Hoe kan ik een contract beëindigen?

In de Basisovereenkomst en in de Deelovereenkomst is opgenomen hoe u de overeenkomst eenzijdig kunt beëindigen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden zoals het zorgvuldig overdragen van cliënten. Deze voorwaarden kunt u terugvinden in de Deelovereenkomst.

Is onderaanneming toegestaan?

Ja, u kunt als zorgaanbieder werken met onderaannemers. Dit werkt als volgt:

Als gecontracteerde zorgaanbieder meldt u dat u met een onderaannemer wil gaan werken. U kunt een aanvraag hiervoor indienen bij uw contractmanager of mailen naar NSDMH@gouda.nl. Geef door om welke onderaannemer en om welk deel van de zorg het gaat (expertise, volume, aantal cliënten).

Wij nemen contact met u op over welke gegevens nodig zijn om uw aanvraag te beoordelen. Dit hangt af van het type zorg waarvoor u een onderaannemer wilt inzetten. Na schriftelijke goedkeuring van de RWO kan de onderaannemer aan de slag. U blijft als hoofdaannemer volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van het contract.

Ik heb een budgetplafond. Wat betekent dat?

Een budgetplafond is een maximaal bedrag dat een zorgaanbieder in één jaar mag uitgeven. Wij spreken een budgetplafond met zorgaanbieders af om beter op de zorg te kunnen sturen. Dit is nodig door de krapte op de arbeidsmarkt, de groeiende vraag naar zorg en de hoge kosten. Het budgetplafond is dus een instrument om grip te houden op de omvang van de zorg. Het is geen afspraak over of recht op gegarandeerde omzet.

De zorgaanbieder zorgt ervoor dat de productie binnen het budgetplafond blijft. Buiten budgetplafond geleverde zorg is daarmee niet rechtmatig. Als u als zorgaanbieder het budgetplafond dreigt te overschrijden, moet u dit melden bij uw contractmanager.

Meer informatie hierover staat op de pagina Budgetplafonds.

Ik heb een vraag over toewijzing van zorg. Waar kan ik deze vraag stellen?

De gemeenten in de regio Midden-Holland gaan zelf over de contacten met hun inwoners en de toewijzing van zorg. Vragen over de toewijzing van zorg en het berichtenverkeer kunt u stellen bij de lokale gemeente.

Meer informatie hierover staat op de pagina Toewijzing en Declaratie.

Ik heb een vraag over een declaratie. Waar kan ik deze vraag stellen?

De gemeenten in de regio Midden-Holland gaan zelf over de afhandeling van declaraties van zorgaanbieders. Vragen over declaraties kunt u stellen bij de lokale gemeente.

Meer informatie hierover staat op de pagina Toewijzing en Declaratie.

Wat zijn de contactgegevens van de vrijwillige vervoerders per gemeente?

Klik voor de contactgegevens van de vrijwillige vervoerders op deze link: https://www.nsdmh.nl/assets/uploads/Lijst-vrijwilligersvervoer-regionaal-1-2.pdf

Wat is een Fysieke Overlegtafel?

De Fysieke Overlegtafel is een periodiek overleg. Er is een Fysieke Overlegtafel Jeugd en een Fysieke Overlegtafel Wmo. Op de Fysieke Overlegtafels worden besluiten genomen over de contracten en wordt belangrijke informatie gedeeld. Zorgaanbieders, gemeenten en cliëntvertegenwoordigers nemen deel aan dit overleg. Zorgaanbieders en cliëntvertegenwoordigers die geen lid zijn van de Fysieke Overlegtafel kunnen de stukken bekijken, agendapunten indienen en het proces volgen op deze website.

In verband met de nieuwe inkoop 2025 heeft de laatste overlegtafel reeds plaatsgevonden.


Contact Webarchief, Disclaimer, Privacyverklaring             Naar het begin van de pagina

// (function($){ $(window).scroll(function() { if ($(this).scrollTop() > 600) { $('#toTop:hidden').stop(true, true).fadeIn(); } else { $('#toTop').stop(true, true).fadeOut(); } }); })(jQuery); // ]]>