16 april 2019
Uitwerking randvoorwaarden eventuele budgetophoging 2019
Op 5 november 2018 is de procedure voor het vaststellen van de budgetplafonds 2019 gepubliceerd op www.nsdmh.nl. Hierbij zijn randvoorwaarden voor eventuele budgetophoging in 2019 benoemd, waarbij is aangegeven dat deze in 2019 verder zouden worden uitgewerkt. Via dit bericht willen wij u informeren over deze uitwerking.
Randvoorwaarden:
- Er vindt tijdige declaratie plaats van de geleverde zorg door de dienstverlener.
Uitwerking: Op basis van de Deelovereenkomst zijn aanbieders verplicht om uiterlijk binnen drie weken na het einde van de maand waarin de zorg is geleverd te declareren. Op het moment dat er sprake is van een declaratieachterstand van meer dan 2 maanden, voldoet de zorgaanbieder niet aan de randvoorwaarde voor eventuele ophoging van het budgetplafond.
- De dienstverlener draagt zorg voor het frequent doorgeven van beschikbaarheidsinformatie via de Zorgkeuze Midden-Holland (www.zorgkeuzemiddenholland.nl).
Uitwerking: Aanbieders worden gevraagd om hun beschikbaarheidsinformatie minimaal 1 maal per 3 weken te actualiseren. Op het moment dat de beschikbaarheidsinformatie 13 weken lang niet is geactualiseerd, voldoet de zorgaanbieder niet aan de randvoorwaarde voor eventuele ophoging van het budgetplafond. In dat geval is er minimaal 4 keer een verzoek tot actualisatie (d.m.v. een herinneringsmail) genegeerd.
Indien u vragen hebt over dit bericht, kunt u contact opnemen met uw contractmanager of via nsdmh@gouda.nl
NB: Voor EED gelden aanvullende criteria voor eventuele budgetophoging in 2019. Zie hiervoor het bericht hieronder.
Uitwerking criteria eventuele budgetophoging 2019
16 april 2019
Uitwerking criteria eventuele budgetophoging 2019 voor EED
Op 5 november 2018 is de procedure voor het vaststellen van de budgetplafonds 2019 gepubliceerd op www.nsdmh.nl. Hierbij zijn, naast randvoorwaarden, ook criteria voor eventuele budgetophoging in 2019 benoemd. Voor EED zijn deze criteria verder uitgewerkt. Via dit bericht willen wij u informeren over deze uitwerking.
Criteria EED:
- Ureninzet zorgtraject
In de veldnorm dyslexiezorg (versie 1 januari 2014) is vastgelegd dat 90% van de kinderen behandeld kan worden binnen 69 uur (directe en indirecte tijd). Als gevolg daarvan komen aanbieders die bij meer dan 10% van de behandeltrajecten meer dan 69 uur inzetten niet in aanmerking voor eventuele budgetophoging.
- Aanlevering gegevens
Aanbieders kunnen worden gevraagd om relevante spiegelinformatie aan te leveren, zoals monitorgegevens en de spiegelrapportages van het CBS. Aanbieders die de gevraagde informatie niet binnen de daarvoor gestelde termijn aanleveren komen niet in aanmerking voor eventuele budgetophoging.
Indien u vragen hebt over dit bericht, kun u contact opnemen met uw contractmanager of via nsdmh@gouda.nl