Datum: woensdag 3 november 2021
Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Zoom
Datum: woensdag 3 november 2021
Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Zoom
20 juli 2021
Beste zorgaanbieders,
Het ´Toetsingskader alle diensten Wmo 2015´ en ´Toetsingskader alle diensten Jeugd´ bevat een samenvatting van alle eisen die gelden over de volle breedte aan dienstsoorten verstrekt vanuit de Wmo 2015 respectievelijk de Jeugdwet in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. De kaders zijn opgedeeld in een onderdeel “kwaliteit” en “rechtmatigheid” en zijn van toepassing op de op basis van Zorg in Natura (ZIN) gefinancierde zorg. Het betreft een overzicht en bevat geen limitatieve opsomming. Naast deze eisen die gelden voor alle diensten, gelden voor specifieke diensten nog aanvullende eisen, deze zijn niet in dit kader opgenomen. Beide kaders worden periodiek geëvalueerd en indien nodig aangevuld of bijgesteld.
Met vriendelijke groet,
Team RDS
14 juli 2021
Tijdens de Fysieke Overlegtafel in maart 2021 is gesproken over de regiovisie Jeugd en Wmo. Op basis van de ontvangen reacties en adviezen zijn aanpassingen gedaan. De colleges van de vijf gemeenten hebben op 6 juli 2021 besloten de regiovisie ter besluitvorming aan de gemeenteraden aan te bieden. De verwachting is dat besluitvorming in het najaar plaats zal vinden. Zodra de regiovisie vastgesteld is delen we de definitieve versie met u.
Met vriendelijke groet,
Team RDS
6 juli 2021
Geachte Zorgaanbieder,
Met onze vorige mail hebben we u onder voorbehoud van de besluitvorming door de colleges geïnformeerd over de hoogte van het budgetplafond die voor u voor 2021 van toepassing zou zijn.
Met deze mail wil ik u infomeren over de uitkomst van de besluitvorming.
Overgangsperiode
Om het werken met de nieuwe systematiek duurzaam te kunnen borgen bij zowel de lokale toegang, het contractmanagement als de aanbieders, heeft het college besloten om een overgangsperiode in te lassen. Dit houdt in dat we het komende half jaar ervaring op gaan doen met de nieuwe systematiek, waarin de dialoog over instroom, uitstroom en doorstroom centraal komt te staan. Dit betekent eveneens dat er geen sprake is van een budgetplafond, maar we in 2021 gaan werken op basis van niet-vrijblijvende productieverwachtingen (bedragen blijven hetzelfde tenzij met argumenten in gesprek met uw contractmanager aangepast).
Kern van de implementatie werkwijze budgetplafonds jeugd en Wmo
– voor de ambulante diensten (J&O: productcodes 45A69, 45A65, 45G65 en 45A06).
– voor begeleiding jeugd: intensief en specialistisch (BGL: productcodes 45A53 en 45X48).
Wat vragen we nu van u als aanbieder?
Inzet aanbieder en RDS
Dit betekent dat we er nog steeds van uitgaan dat u als aanbieder er alles aan doet om binnen het budget van de productieverwachting te blijven, ondanks dat een mogelijke overschrijding geen juridische consequenties met zich meebrengt. Door de RDS zal worden bijgehouden hoe de realisatie verloopt ten opzichte van de ingestelde productieverwachtingen. Tevens houdt de RDS de realisatie bij aan de hand van onder meer het berichtenverkeer. We verzoeken u daarom met klem om alle afspraken met betrekking tot het berichtenverkeer na te komen, alsmede het tijdig indienen van de declaraties voor een accurate monitoring van de realisatie. We vragen u als zorgaanbieder om de meest actuele uitnutting van uw productie-verwachting te monitoren.
Dankzij de productieverwachtingen wordt u als deskundige zelf medeverantwoordelijk voor het goed verdelen van de schaarste. Mocht gaandeweg het jaar blijken, dat de realisatie hoger uit dreigt te vallen dan de prognoses, dan vragen we u twee dingen:
Indien het onmogelijk is om binnen de productieverwachting te blijven kunt u een ophoging aanvragen bij uw contractmanager. Voorwaarde voor een ophoging zijn concrete toezeggingen in het eindejaarsplan. Het betreffende contractmanagementteam zal een besluit nemen en weegt daarin ook bestaande cijfers, signalen en het eventuele ontwikkelplan mee (voor top-50 aanbieders). Formeel gezien kunt u ervoor kiezen om geen ophoging te vragen en toch de productieverwachting te overschrijden. We beschouwen dit echter als een onwenselijke vorm van samenwerken en dit kan gevolgen hebben voor uw budget in 2022.
Conform de vastgestelde systematiek, wordt medio oktober 2021 bepaald voor welke domeinen in 2022 een budgetplafond gewenst is. Tevens worden dan op basis van de ontwikkeling van de uitgaven tot dan bekend (periode augustus 2020 t/m augustus 2021) de nieuwe plafonds berekend. Die zorgaanbieders, die goed blijken mee te bewegen (waarbij bijvoorbeeld de uitstroom, bij behoud van kwaliteit is gestegen) krijgen een stabieler aandeel bij de regio Midden Holland.
Ik vertrouw op een goede samenwerking tussen uw organisatie, team RDS en de gemeenten, waarin we met elkaar kwaliteit willen kunnen blijven bieden voor diegene die dat nodig heeft!
Met vriendelijke groet,
Team RDS